Αρχείο κατηγορίας: ΑΡΧΙΚΗ

Μαρ 15

Εφαρμογή Προγράμματος Στοματικής Υγιεινής

Στα πλαίσια του προγράμματος της “Στοματικής Υγιεινής” επισκέφθηκε το σχολείο μας η εξαιρετική οδοντίατρος κ. Ανανιάδου Ροδάμη. Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά τη σημασία της καλής και σωστής υγιεινής των δοντιών, καθώς και τους βασικούς κανόνες της στοματικής μας υγιεινής.

Μαρ 15

“Σπάσε τη σιωπή” – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6/3)

Το σχολείο μας συμμετείχε στην πανελλαδική δράση “σπάσε τη σιωπή“. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο, αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια, όπως η οικογένεια, ο χώρος εργασίας, ο αθλητισμός, κ.ά. Πρώτα, παρακολουθήσαμε μικρά βιντεάκια με …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Μαρ 05

Η χρονομηχανή του Καραγκιόζη

Με αφορμή τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, που πλησιάζει, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την εκπληκτική παράσταση της θεατρικής ομάδας “Σκιάς Όναρ” με τίτλο “Η χρονομηχανή του Καραγκιόζη”. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τη θεατρική ομάδα, που επισκέφθηκε το σχολείο μας και πρόσφερε στιγμές γέλιου στους/στις μαθητές/τριες όσο και τον Σύλλογο Γονέων και …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Μαρ 05

Καλώς ήρθες Άνοιξη!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς, αναβιώσαμε ακόμη μια χρονιά το έθιμο της Χελιδόνας, με το οποίο συνηθίζεται να καλωσορίζουμε την άνοιξη. Έτσι, με αφετηρία το σχολείο, ξεχυθήκαμε στους δρόμους του χωριού και τραγουδήσαμε τα κάλαντα της Χελιδόνας. Γονείς, συγγενείς και φίλοι μας παρακολούθησαν γεμάτη χαρά και μας πρόσφεραν …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Μαρ 01

Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με την Προϊσταμένη του σχολείου μας, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 11:40 μέχρι και τις 13:30. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την εγγραφή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μαρ 01

Τρέφομαι σωστά, Γυμνάζομαι τακτικά, Ζω καλύτερα

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων όλων των τάξεων, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας την κα Ψωμιάδου Άννα, εγκεκριμένη διατροφολόγο, μέλος της ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος), όπου μας μίλησε για την αξία της σωστής υγιεινής διατροφής, καθώς και για τους συνδυασμούς τροφών, ώστε μικροί και μεγάλοι να προσλαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες, που χρειάζεται ο οργανισμός …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Φεβ 06

Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη φλόγα της καρδιάς

Στο πλαίσιο των στόχων του σχολείου μας για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, συμμετείχαμε στη δράση με τίτλο: “Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη φλόγα της καρδιάς”.

Φεβ 06

Κοπή βασιλόπιτας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, όπως κάθε χρόνο, μερίμνησε για την κοπή της βασιλόπιτας. Οι τυχεροί μαθητές (ένας από κάθε τάξη) θα λάβουν δώρο από ένα βιβλίο. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς. Να είμαστε καλά και του χρόνου με υγεία.

Φεβ 06

Θεατρική παράσταση “Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι” από μια μοναδική ερασιτεχνική ομάδα φοιτητών. Η θεατρική ομάδα επισκέφθηκε το σχολείο μας, πρόσφερε στιγμές γέλιου και τραγούδησε τα ικαριώτικα και τα μοραΐτικα κάλαντα με τους μικρούς μας μαθητές.

Φεβ 05

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου-Ανταλλαγή δώρων

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ανέλαβαν με κέφι και χαρά να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έπειτα, οι μαθητές αντάλλαξαν συμβολικά δωράκια μεταξύ τους ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική χορηγία του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Παλαιότερα άρθρα «