Αρχείο κατηγορίας: ΑΡΧΙΚΗ

Ιαν 10

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Τη Δευτέραα 4 Δεκεμβρίου αφιερώσαμε το πρώτο διδακτικό δίωρο για να μάθουμε κάτι περισσότερο για τα άτομα αυτά. Αρχικά έγινε συζήτηση σχετικά με τα είδη αναπηρίας που υπάρχουν. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τα παρακάτω βίντεο για να εξοικειωθούμε με τα χαρακτηριστικά του αυτισμού, ο οποίος …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Ιαν 05

Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση

Με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας “Οι φίλοι μας, οι φίλες μας”, όπου ένας από τους στόχους είναι τα παιδιά να μάθουν να συντάσσουν μία πρόσκληση, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων δημιούργησαν την πρόσκληση για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Αρχικά συμφώνησαν ποιο ακριβώς θα είναι το περιεχόμενο και …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Ιαν 05

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών, μία από τις δραστηριότητές μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι στον υπολογιστή. Μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας εδώ.

Ιαν 05

Δωρεά Make-A-Wish

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συνεισέφεραν στον οργανισμό Make-A-Wish Ελλάδος αγοράζοντας ένα αστεράκι ώστε να εκπληρωθούν οι ευχές των παιδιών που στηρίζει ο οργανισμός.

Ιαν 03

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2022

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσία γονέων η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μας.

Ιαν 03

Διαγωνισμός “Αστέρι της ευχής”

Οι μαθητές των Ε’ & Στ’ τάξεων συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Make-a-wish Ελλάδος, “Αστέρι της ευχής”. Αναμένουμε τα αποτελέσματα!

Ιαν 02

Χριστουγεννιάτικο bazaar 2022

Οι μαθητές του σχολείου μας διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες τους το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου μετά τη Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή. Τα παιδιά κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με διάφορα υλικά που μάζεψαν από το δάσος, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και εκτέλεσαν συνταγή για σπιτική πλαστελίνη!

Δεκ 27

Αφίσα για τον αντικαπνιστικό αγώνα

Με αφορμή το μάθημα των Φυσικών και την ενότητα για το Αναπνευστικό σύστημα οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε΄ και Στ’ τάξεων δημιούργησαν αφίσες για τον αντικαπνιστικό αγώνα.

Δεκ 27

Επέτειος 17ης Νοεμβρίου 2022

Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου διεξήχθησαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις. Αρχικά τα παιδιά παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο που εξιστορεί με απλά λόγια τα γεγονότα που συνέβησαν το Νοέμβριο του 1973. Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε΄ και Στ’ τάξεων παρουσιάσαν θεατρικό έργο βασισμένο στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ακολούθησε παιχνίδι ερωτήσεων …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Δεκ 24

Debate στο μάθημα της Γλώσσας

Με αφορμή την ενότητα “Οι φίλοι μας τα ζώα” του βιβλίου Γλώσσας της Ε΄ Δημοτικού, οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ζωής ενός κτηνοτρόφου. Κατά τη διάρκεια του debate η μία ομάδα προσπαθούσε να πείσει την άλλη με επιχειρήματα για την …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Παλαιότερα άρθρα «