«

»

Μαρ 01

Τρέφομαι σωστά, Γυμνάζομαι τακτικά, Ζω καλύτερα

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων όλων των τάξεων, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας την κα Ψωμιάδου Άννα, εγκεκριμένη διατροφολόγο, μέλος της ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος), όπου μας μίλησε για την αξία της σωστής υγιεινής διατροφής, καθώς και για τους συνδυασμούς τροφών, ώστε μικροί και μεγάλοι να προσλαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες, που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε μικρά γκρουπ και αναλάβαμε από μια δραστηριότητα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων ανέλαβαν να χωρίσουν τα φρούτα και τα λαχανικά σε κατηγορίες ανάλογα την εποχή. Οι μαθητές/τριες των Γ’ και Δ’ τάξεων επέλεξαν από μια σειρά τροφών εκείνα που είναι περισσότερα υγιεινά και μας τα παρουσίασαν. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ ξεκίνησαν να καταγράφουν ημερήσια τα γεύματα που καταναλώνουν μέσα σε μια βδομάδα, ώστε να προτείνουν, μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας, τις απαιτούμενες αλλαγές μιας πιο σωστής υγιεινής διατροφής (η δραστηριότητα των Ε’ και Στ’ τάξεων βρίσκεται σε εξέλιξη).

Τέλος, με τη βοήθεια της κας Άννας, φτιάξαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες μπάρες δημητριακών, τις οποίες καταναλώσαμε με ευχαρίστηση.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη συνταγή που χρησιμοποιήσαμε για τις μπάρες δημητριακών.