ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2022-2023

Οι Ε΄& Στ΄τάξεις του σχολείου μας ασχολήθηκαν με την Θεματική “Ζω καλύτερα-Ευ ζην: Αυτομέριμνα” και συγκεκριμένα με το υλικό του ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ.

Αρχικά τα παιδιά έφτιαξαν αυτοσχέδια προπλάσματα ώστε να κάνουν εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν τα σεμινάρια του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES. Το πρώτο ήταν ένα webinar και αποτελούσε το θεωρητικό μέρος της επιμόρφωσης. Το δεύτερο ήταν μία διά ζώσης εκπαίδευση όπου τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών από δύο εθελόντριες του οργανισμού, την κ. Ιωάννα Ευθυμίου και την κ. Γεωργία Βατάλη. Και στα δύο αυτά σεμινάρια συμμετείχαν και γονείς των μαθητών μας.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων έκαναν επίδειξη πρώτων βοηθειών στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου κατά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Επιπλέον, την ημέρα εκείνη, μάθαμε και εξασκηθήκαμε στη θέση ανάνηψης.

Τα παιδιά προπονήθηκαν εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς αποφάσισαν να συμμετέχουν στο KSL Championship 2023 (Διαγωνισμός Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης). Η τεχνολογία αποδείχτηκε πολύτιμος σύμμαχός τους καθώς αποτέλεσε κίνητρο για βελτίωση και εργαλείο παρατήρησης λαθών. Στην προπόνησή μας, μας βοήθησε σημαντικά και η εθελόντρια εκπαιδευτής του KIDS SAVE LIVES, κ. Ιωάννα Ευθυμίου.

Ο διαγωνισμός καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης KSL Championship 2023 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου. Σε αυτόν συμμετείχαν 5 αντιπρόσωποι του τμήματός μας, 3 βασικοί και 2 αναπληρωματικοί. Οι μαθητές κατάφεραν να περάσουν τους προκριματικούς με σκορ 99%. Στον επόμενο γύρο η προσπάθεια βαθμολογήθηκε με 97% με αποτέλεσμα να μην προκριθούμε στους ημιτελικούς αλλά αυτό δεν μείωσε καθόλου τον ενθουσιασμό των παιδιών μας, τα οποία παρακολούθησαν το διαγωνισμό μέχρι το τέλος. Παρακάτω βλέπετε και μία από τις δύο προσπάθειες των παιδιών.

Α’-Β’-Γ’-Δ’ τάξεις: στιγμιότυπα από τις θεματικές “Φροντίζω το περιβάλλον” & “Γνωρίζω το σώμα μου”