Μαρ 06

Πειραματιζόμαστε!

Σε αυτό το άρθρο βλέπετε ορισμένα από τα πειράματα που εκπόνησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ & Στ’ τάξεων.

Τα παιδιά κατασκευάζουν μια φωτογραφική μηχανή και παρατηρούν πως το είδωλο φαίνεται ανάποδα (το γρασίδι της αυλής είναι πάνω και ο ουρανός κάτω)

Τα παιδιά κατασκευάζουν το δίσκο του Newton και διαπιστώνουν στην πράξη πως τα χρώματα της ίριδας συνθέτουν το λευκό φως.

Μαρ 05

Μαθαίνουμε να γράφουμε Βιογραφικό Σημείωμα

Στο μάθημα της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην Ενότητα του βιβλίου “Βιβλιοθήκες” τα παιδιά των Ε’ & Στ’ τάξεων καλούνται να συντάξουν ένα βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα. Αφού μελετήσαμε το υπόδειγμα και τις οδηγίες του βιβλίου μας, πήγαμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου και ψάξαμε, χωρισμένοι σε 3 ομάδες, να βρούμε πληροφορίες σε εγκυκλοπαίδειες και διαδίκτυο ώστε να γράψουμε το βιογραφικό σημείωμα της Πηνελόπης Δέλτα. Προέκυψε μία εξαιρετική ομαδική δουλειά που στη συνέχεια τα παιδιά τη χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα για να γράψουν στο σπίτι το βιογραφικό σημείωμα του δικού τους αγαπημένου συγγραφέα.

Μαρ 05

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικύου

Στις 9 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές μας συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Παρακολούθησαν webinar από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα την παραπληροφόρηση και στη συνέχεια υλοποίησαν διασκεδαστικές δραστηριότητες με υλικό που μας παρείχε το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Μαρ 02

Πάμε σινεμά!

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα των θεματικών Αυτομέριμνα, Ανθρώπινα δικαιώματα, Γνωριμία με Επαγγέλματα, Οικολογία, Συμπερίληψη-Αλληλοσεβασμός-Διαφορετικότητα, Αγωγή Σταδιοδρομίας, παρακολουθήσαμε στον κινηματογράφο την ταινία “Η μικρή πυροσβέστης” (Fireheart).

Φεβ 26

Μια παλιά φωτογραφική μηχανή

Με αφορμή την ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας “Μουσική”, όπου σε ένα κείμενο δίνονται οδηγίες κατασκευής μουσικού οργάνου με άδεια κουτιά από φωτογραφικό φιλμ, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων εξέτασαν μια φωτογραφική μηχανή που έπαιρνε φιλμ και εξηγήσαμε πώς ακριβώς λειτουργούσε.

Φεβ 26

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

Στις 27 Ιανουαρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων πραγματοποίησαν δραστηριότητες για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν μαρτυρίες θυμάτων που έζησαν στα στρατόπεδα θανάτου καθώς και αποσπάσματα ντοκιμαντέρ. Στη συνέχεια, πραγματευτήκαμε ορισμένα κείμενα από την ιστοσελίδα του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης που περιέγραφαν τη ζωή των Εβραίων αιχμαλώτων. Ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα έπρεπε να αναπαραστήσει με ένα ανθρώπινο γλυπτό μία ή περισσότερες εικόνες που τους έκαναν εντύπωση παρακολουθώντας τα βίντεο και διαβάζοντας τα κείμενα.

Φεβ 26

Webinar με τον ανθρωπιστικό οργανισμό KIDS SAVE LIVES

Την 1η Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων παρακολούθησαν τηλεκπαίδευση από τον ιδρυτή του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES, Αναστάση Στεφανάκη σχετικά με τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή. Στο webinar συμμετείχαν και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Η τηλεδιάσκεψη αυτή αποτελεί το πρώτο από τα δύο μέρη αυτής της εκπαίδευσης. Το δεύτερο μέρος θα αποτελέσει η διά ζώσης εκπαίδευση όπου θα μάθουμε και στην πράξη πώς να σώσουμε ζωές.

Φεβ 26

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Στο μάθημα της Πληροφορικής οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων έμαθαν πώς να δημιουργούν μια ηλεκτρονική ψηφοφορία με το εργαλείο Pollunit. Αυτή τη φορά δημιουργήσαμε μια ψηφοφορία για την αγαπημένη δραστηριότητα του μήνα! Οι μαθήτριες και οι μαθητές ψήφισαν και άφησαν σχόλια στις φωτογραφίες. Δώσαμε το σύνδεσμο και στους γονείς ώστε να πάρουμε και από αυτούς ανατροφοδότηση.

Φεβ 25

Κάδοι Ανακύκλωσης

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων έκαναν μια πολύ σημαντική παρατήρηση: δεν είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν τα απορρίματά τους σε ειδικούς κάδους μέσα στο σχολείο. Έτσι, αποφάσισαν να φτιάξουν κάδους ανακύκλωσης για κάθε τάξη αλλά και για το γραφείο των δασκάλων ώστε κανένα ανακυκλώσιμο υλικό να μην πηγαίνει χαμένο. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων διαθεματικά με το μάθημα των εικαστικών.

Φεβ 25

Εορτή 3 Ιεραρχών 2023

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε στον εκκλησιασμό για την εορτή των 3 Ιεραρχών. Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων είχαν νωρίτερα ζυμώσει πρόσφορο. Στη συνέχεια ακολούθησαν στο σχολείο δραστηριότητες σχετικές με τους Προστάτες των Γραμμάτων. Τα παιδιά μας παρακολούθησαν παρουσιάσεις και βίντεο, έλυσαν διαδικτυακά κουίζ, δημιούργησαν αφίσα με ρήσεις των 3 Ιεραρχών και ζωγράφισαν τη Βασιλειάδα.

Οι μαθητές μας φτιάχνουν πρόσφορο για τη γιορτή των 3 Ιεραρχών
Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Βαρβάρας

Παλαιότερα άρθρα «