Φεβ 06

Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη φλόγα της καρδιάς

Στο πλαίσιο των στόχων του σχολείου μας για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, συμμετείχαμε στη δράση με τίτλο: “Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη φλόγα της καρδιάς”.

Φεβ 06

Κοπή βασιλόπιτας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, όπως κάθε χρόνο, μερίμνησε για την κοπή της βασιλόπιτας. Οι τυχεροί μαθητές (ένας από κάθε τάξη) θα λάβουν δώρο από ένα βιβλίο.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς. Να είμαστε καλά και του χρόνου με υγεία.

Φεβ 06

Θεατρική παράσταση “Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι” από μια μοναδική ερασιτεχνική ομάδα φοιτητών. Η θεατρική ομάδα επισκέφθηκε το σχολείο μας, πρόσφερε στιγμές γέλιου και τραγούδησε τα ικαριώτικα και τα μοραΐτικα κάλαντα με τους μικρούς μας μαθητές.

Φεβ 05

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου-Ανταλλαγή δώρων

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ανέλαβαν με κέφι και χαρά να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έπειτα, οι μαθητές αντάλλαξαν συμβολικά δωράκια μεταξύ τους ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική χορηγία του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Φεβ 05

Γιορτή Πολυτεχνείου

Μια μικρή γεύση από την προετοιμασία της γιορτής του Πολυτεχνείου, που ανέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Φεβ 05

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με αφορμή την 10η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Νοέ 28

Μαθητικό δυναμικό 2023-2024

Ιούν 09

Διά ζώσης εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ

Στις 18/05/2023 επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι εκπαιδεύτριες πρώτων βοηθειών Ιωάννα Ευθυμίου και Γεωργία Βατάλη του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές μας στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Σε αυτό το σεμινάριο ζωής συμμετείχαν και οι γονείς των μαθητών μας. Πρόκειται για δεξιότητες που κατακτώνται εύκολα και δεν ξεχνιούνται ποτέ!

Μαΐ 07

Μαθαίνουμε με την Κάρμεν

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Σχολή εκπαίδευσης σκύλων και εκπαιδευτών σκύλων “Θέμης Φούσσιας” αλλά ιδιαίτερα τους εκπαιδευτές Χρύσα, Δημήτρη & Βασίλη που επισκέφτηκαν το σχολείο μας, φέρνοντας την γλυκύτατη σκυλίτσα Κάρμεν, ώστε να μάθουμε πολλά πράγματα για τα σκυλιά και την εκπαίδευσή τους. Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο Βαρβαριωτών που μεσολάβησε ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας έμαθαν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταχειριζόμαστε και να φροντίζουμε τους σκύλους καθώς και κάποια βασικά στοιχεία για την εκπαίδευσή τους. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτές έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων της εκπαιδευμένης Κάρμεν. Τέλος, τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα κουίζ ερωτήσεων, που μοίρασαν οι εκπαιδευτές ώστε να αξιολογήσουν τις πληροφορίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Απρ 23

Κουίζ Ιστορίας

Στο μάθημα της Πληροφορικής, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έμαθαν να δημιουργούν κουίζ με την εφαρμογή Kahoot. Κάθε ομάδα δημιούργησε ένα κουίζ ερωτήσεων για κάποια κεφάλαια του μαθήματος της Ιστορίας. Στη συνέχεια, όλη τάξη έπαιξε και έλυσε τα κουίζ αξιοποιώντας τον ηλεκτρονκό εξοπλισμό του σχολείου.

Παλαιότερα άρθρα «